nieuws

29 sep 2011, 09:09

Klassiek verhaal in een digitaal jasje: Prometheus

Een klassiek verhaal vertaald naar het digitale tijdperk anno nu. Dat is de voorstelling‘Prometheus’, waarmee het Noord-Nederlands Toneel (NNT) eind september en begin oktober op de planken staat in de Groningse Stadsschouwburg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ultieme rebel Prometheus, gespeeld door Frank Lammers, is een mythische figuur waarvan gezegd wordt dat hij het vuur stal van de goden en aan de mensen gaf. Hij wordt door de goden voor zijn diefstal gestraft en aan een rots in de Kaukasus geketend. Elke dag pikt een adelaar zijn lever uit, maar elke nacht groeit die weer aan. Het vuur uit deze mythe staat voor alles wat de mens tot een beschaafd mens maakt: kunst, wetenschap en technologie. Ko van den Bosch bewerkt het stuk van Aischylos hardhandig, zoals we van hem gewend zijn, en maakt er een hallucinerende science fiction van.

De try-outs zijn op 29 en 30 september en 1 oktober. Op 4 oktober is de premiere in de Stadsschouwburg. Daar is de voorstelling ook nog te zien van 5 t/m 8 okt en van 11 t/m 15 oktober. Daarna begint de landelijke tournee die duurt tot 17 november.