nieuws

18 sep 2002, 00:12

Klassen naar huis: geen invalleerkrachten in Groningen

Het is voor basisscholen de laatste jaren steeds moeilijker geworden om invalleerkrachten voor de klas te krijgen. Het is nog steeds niet zo erg als in het westen van het land, maar toch zijn ook in Groningen al klassen naar huis gestuurd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeenteraadsfractie van de PvdA in Groningen, die zich zorgen maakt om deze ontwikkeling, wil de problemen die tot nu toe gerezen zijn inventariseren om zo de invalproblematiek terug te dringen.
De gemeenteraadsfractie van de PvdA organiseert daarom op woensdag 18 september een hoorzitting over de invalproblematiek op de basisscholen. De hoorzitting begint om 13.30 uur in de nieuwe raadszaal van het stadhuis in Groningen. Hiervoor zijn de directies van de basisscholen, invalleerkrachten, ambtenaren van de dienst Onderwijs en leden van de commissie Onderwijs en Cultuur uitgenodigd.
Voor deze hoorzitting zijn niet alleen de schooldirecties uitgenodigd, maar ook de direct betrokkenen: de invalleerkrachten. Waar knelt volgens hen de schoen? De ambtenaren van de dienst Onderwijs kunnen meteen de opmerkingen, klachten en tips meenemen.