nieuws

14 apr 2002, 00:12

Klapperende kunstgebitten verleden tijd dankzij Groningse uitvinding

De Groningse kaakchirurg Kees Heijdenrijk heeft vastgesteld dat er een betere methode is om het vervelende probleem van loszittende gebitsprotheses op te lossen. Hij hoopt er 24 april op te promoveren aan de RUG.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tandheelkundige implantaten zijn een goed alternatief voor gebitsprothesen die op den duur vaak los gaan zitten, of voor een brug. Een implantaat is als het ware een kunstwortel waarop een gebitsprothese kan worden vastgeklikt. Kaakchirurg drs. Kees Heijdenrijk ontdekte dat een nieuwe methode, die de bestaande twee implantatietechnieken combineert, een minder belastende, minder tijdrovende en bovendien goedkopere manier is om kunstwortels in de kaak aan te brengen.
Kees Heijdenrijk (Amsterdam, 1965) studeerde geneeskunde en tandheelkunde in Groningen. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek bij de afdeling Mondziekten, Kaakchirurgie en Bijzondere Tandheelkunde van het Academisch Ziekenhuis Groningen en in samenwerking met de vakgroep Orale Microbiologie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam.