nieuws

02 jan 2003, 00:12

Kinderboerderij en wijkpost in Groningen gaan in vlammen op

De kinderboerderij in Beijum is vannacht in vlammen opgegaan. Een aantal dieren heeft de jaarwisseling daardoor niet overleefd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rond 04.30 uur meldden voorbijgangers dat de kinderboerderij aan de Beijumerweg in Groningen in brand zou staan. Ter plaatse bleek dat het volledige rieten dak van het pand vlam had gevat. Het pand was in gebruik als kinderboerderij en wijkpost van de gemeentelijke milieudienst. De complete opslagplaats van de Milieudienst ging in vlammen op. Er stonden enkele maaimachines, veegmachines en pickups geparkeerd. In de naastgelegen kinderboerderij was kleinvee ondergebracht. Deze dieren hebben de brand niet overleefd. Enkele bijschuurtjes van de kinderboerderij, waar ook dieren waren ondergebracht, konden worden gespaard. Ook de dieren daarin bleven ongedeerd. Ook een aan de opslag vastgebouwd monumentaal kantoorpand kon door de inzet van de brandweer worden behouden.
Bij de brand zijn de korpsen van Groningen en Bedum ingezet met 3 tankautospuiten, een schuimblusvoertuig, een ladderwagen en een hulpverleningsvoertuig. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Door de windsterkte en –richting is deze niet in de omliggende woonomgeving terechtgekomen. Bewoners zijn geïnformeerd over de komst van een gespecialiseerd bedrijf dat de asbest zal opruimen. De brandweer zal nog een deel van nieuwjaarsdag bezig zijn met nabluswerkzaamheden.