nieuws

05 apr 2011, 17:05

Kinderbescherming: gepaste hulp voor tienermoeder

Nu zo goed als zeker is dat de vader van het 12-jarige meisje uit Beijum, dat onlangs beviel van een dochter, ook de vader is van haar baby, kan het kind gepaste psychische hulp aangeboden krijgen. Dat meldt de Raad voor Kinderbescherming dinsdag. Omdat de Groningse basisschoolleerlinge tot nu toe niet heeft willen zeggen wie de vader is, kreeg zij geen specifieke hulp als slachtoffer van incest.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een woordvoerder van de Raad is het meisje inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en is ze ondergebracht in een pleeggezin. "Ze zit nu op een veilige plek waar ze helemaal tot rust kan komen”, zegt hij. Haar dochtertje is bij haar.

Wat er verder met het meisje gaat gebeuren, is nog niet bekend. De rechter beslist binnenkort op basis van het rapport van de Raad wat het beste voor haar is. Of zij en haar dochtertje bij elkaar blijven, is nog niet te zeggen, stelt de zegsman. Ook is nog niet bekend of en wanneer de tienermoeder, die in groep 8 zit en VWO-advies had gekregen, weer naar school gaat.

Naar omstandigheden gaat het "redelijk” met de jonge moeder. Ze krijgt professionele hulp bij het verwerken van haar trauma, meldt de woordvoerder.

Het broertje van het meisje, met wie zij met haar vader in Beijum woonde, is opgevangen in een pleeggezin.