nieuws

30 mrt 2011, 12:12

Politie zoekt vader van baby tienermoeder

De politie in Groningen is woensdag begonnen met het onderzoek naar de identiteit van de vader die een kind heeft verwekt bij het 12-jarige meisje dat vorige week beviel van een dochter. De politie is al in het ziekenhuis op bezoek geweest bij de basisschoolleerlinge uit het Groningse Beijum. Het ging daarbij om een eerste kennismaking, benadrukt een politiewoordvoerder woensdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het meisje uit Groningen beviel vorige week dinsdag van een gezonde dochter tijdens een schoolexcursie. Ze wist niet dat ze zwanger was. Haar dochtertje is door ambulancepersoneel ter wereld geholpen.

De politie doet onderzoek nadat de Raad voor de Kinderbescherming aangifte had gedaan van een zedenmisdrijf. Het is strafbaar om bij een kind dat jonger is dan 12 jaar binnen te dringen. Het meisje was 11 jaar toen ze zwanger werd. Het is niet bekend wie de vader van het baby’tje is. De kersverse moeder wil daarover ook niets kwijt.

Op verzoek van de raad voor de Kinderbescherming wordt het meisje, zodra ze uit het ziekenhuis ontslagen wordt, uit huis geplaatst. Ze wordt dan ondergebracht in een pleeggezin zodat ze in een ,,rustige, veilige en neutrale omgeving” kan bijkomen van de bevalling, zo meldt een woordvoerder van de Raad. Over het milieu en het gezin waaruit de basisschoolleerlinge komt, wil hij niets kwijt. Wel laat hij weten dat er komende tijd door de Raad en Jeugdzorg uitgebreid onderzoek wordt gedaan. Op basis van de resultaten van dit onderzoek beslist de rechter over 12 weken wat er met het meisje en haar dochtertje gaat gebeuren.

Volgens de zegsman gaat het naar omstandigheden goed met de jonge moeder. Ze ligt nog in het ziekenhuis om tot rust te komen.