nieuws

19 feb 2002, 00:12

Kinder-workshops kunst en cultuur in de gemeente Winsum

In de gemeente Winsum kunnen kinderen tijdens de voorjaarsvakantie (18 februari tot en met 22 februari 2002) meedoen aan workshops kunst en cultuur. Het zijn workshops op allerlei gebieden zoals toneel, dans, zang, muziek, schilderen en beeldende kunst. Het thema "dier" staat in al deze workshops centraal. De workshops worden gegeven door professionele kunstenaars en zijn een initiatief van het Regionaal Cultuurplan Noord Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Marne gaf vorig jaar in de herfstvakantie de aftrap voor dit kunstproject "Dierenpad". De workshops voor kinderen werden een groot succes. Na de gemeente Winsum zullen in 2002 en 2003 de kinderworkshops ook in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum enTen Boer worden gehouden.
Door workshops voor kinderen te organiseren, wil het Regionaal Cultuurplan Noord Groningen kinderen in hun eigen omgeving kennis laten maken met activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Winsum ontvangen binnenkort bericht om zich op te geven. De workshops worden op verschillende locaties zoals dorpshuizen in de plaatsen Adorp, Den Andel, Baflo, Ezinge, Feerwerd, Sauwerd, Westernieland en Winsum gegeven.