nieuws

11 dec 2008, 22:10

Kerstconcert Federatie Groninger Muziek Corpsen op 20 december in Martiniplaza

Op zaterdag 20 december organiseert de Federatie Groninger Muziek Corpsen (FGMC) voor de 22ste keer een kerstconcert voor ouderen uit stad en provincie een groot kerstconcert in Martiniplaza te Groningen.Om dit unieke evenement door iedereen te kunnen laten bijwonen is de toegangsprijs met behulp van subsidies van de Gemeente en Provincie Groningen en de medewerkingen van vele vrijwilligers zo laag mogelijk gehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Naast de lage toegangsprijs is er voor veel tehuizen door de gehele regio busvervoer geregeld in medewerking met Arriva. Arriva stelt bussen ter beschikking waarmee groepen ouderen vervoerd worden uit stad en provincie. De chauffeurs van Arriva rijden die avond belangeloos.
Orkesten, koren en solisten treden op tegen een geringe onkostenvergoeding. Daarnaast zijn er het Rode Kruis, Stichting Evenementen Begeleiding Groningen Steb die meehelpen om dit grote evenement te realiseren.

Dit jaar wordt aan het programma meegewerkt door vele regionale amateurverenigingen zoals: CWO, Provinciaal Senioren Orkest Groningen PSOG, Provinciaal Brassband Groningen PBG, Gruno’s mannenkoor, Zangkoor Leger des Heils, en de Operette ver. A.D.O. uit Eelde.
Deze verenigingen brengen die avond een gevarieerd kerst programma met muziek, zang.

Het concert begint om precies 19:30 uur en zal eindigen om 22:30 uur. De zaal gaat open om 18:30 uur en de Fanfare Orkest CWO, Koor van het Leger des Heils verzorgen het voorprogramma.

Kaarten met busvervoer zijn op dit moment niet meer te bestellen, alleen losse toegangskaarten zijn nog beschikbaar. Toegangskaarten voor dit concert à € 5,00 zijn te verkrijgen bij Tabaksspeciaalzaak Homan, hoek Gedempte Zuiderdiep/Herestraat te Groningen of telefonisch te bestellen bij Wubbo van der Laan, telefoonnummer (050) 5777369