nieuws

10 dec 2007, 09:09

Kerstboom voor Euroborg

De komende weken staat er een grote kerstboom op het plein voor de Euroborg. Maandag 10 december wordt de verlichting van de boom door wethouder Jaap Dijkstra ontstoken. Het betreft een initiatief van het Euroborg Platform en de gemeente Groningen samen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zoals de Grote Markt en de Vismarkt hun eigen kerstboom hebben, zo hoort er de komende weken natuurlijk ook bij de Euroborg een grote, aantrekkelijk verlichte kerstboom te staan. Immers, het gebied trekt vele bezoekers die door deze boom extra in kerststemming zullen komen.

De verlichte kerstboom voor Euroborg is tot stand gekomen dankzij de medewerking van verschillende partijen. Het Euroborg Platform – waarin verenigd FC Groningen, Noorderpoort, Fair Play Casino, Jumbo, Mustsee, Plaza Sportiva en diverse andere partijen – heeft voor de organisatie en de aankleding gezorgd. Samen met de Groningen City Club is de boom geregeld. De gemeente was verantwoordelijk voor het transport (Wagenborg) en de logistiek ter plaatse. Essent levert op zijn beurt de stroom.

De boom is afkomstig uit Annerveenschekanaal is ongeveer 15 meter hoog en weegt 3 ton.

Om de wederzijdse samenwerking tussen alle gebruikers van de Euroborg en de gemeente Groningen te benadrukken zal wethouder Jaap Dijkstra (EZ en Cultuur) op a.s. maandag 10 december om 16.00 uur de boom in het licht zetten.