nieuws

10 dec 2001, 00:12

Kerstbomen cadeau voor Groninger burgerij; Kersttijd van start gegaan

De Kersttijd in Groningen is nu officieel van start gegaan. Sinterklaas is nog maar amper vertrokken of de Groningen City Club heeft op de Grote Markt al weer prachtige Kerstbomen laten plaatsen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bomen worden elk jaar cadeau gedaan aan de burgerij door de binnenstadsondernemers van Groningen City Club. Net als voorgaande jaren zijn de bomen zowel geplaatst op de Grote Markt als op de kop van de Vismarkt. In november al begaven experts van Groningen City Club zich naar de bossen van boswachterij Schoonloo, om daar de mooiste - en liefst grootste - exemplaren onder de naaldbomen te reserveren.
Donderdag 6 december om 08.00 kwamen vertegenwoordigers van GCC en Lommerts KSM – die elk jaar het transport van de bomen verzorgt – in het bos samen. Na een gedegen voorbereiding, in de vorm van een hartversterkertje, werden de bomen gekapt door medewerkers van de boswachterij en rechtstandig uit het bos en op de wagen getakeld. De bomen blijven staan tot 2 januari. Dan worden ze neergehaald en beginnen waarschijnlijk daarna een tweede leven als ondersteuning van twee ooievaarsnesten, in Eenum en Oosterwijtwerd.