nieuws

25 sep 2008, 21:09

Kerk Garsthuizen zet belangrijke eerste stap in strijd om 1 miljoen euro

Het noord-Groningse dorpje Garsthuizen heeft in een eerste ronde in een competitie om een miljoen euro een belangrijk eerste succes behaald door een project van Diergaarde Blijdorp uit Rotterdam te verslaan. De noord-Groningers zitten nu nog niet in de finale, maar zijn daar nu wel naar onderweg. De spanning stijgt in noord-Groningen want de betrokkenheid in de regio met dit kerkproject is enorm.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De stichting Restauratie Kerk Garsthuizen is zeer verheugd over de ruim 68% behaalde stemmen in de race naar 1 miljoen euro bestemd voor de restauratie van het bouwvallige kerkje in Garsthuizen. De ‘concurrent’ in het programma Restauratie, het project Diergaarde Blijdorp, kreeg daarentegen slechts ca. 32% van de stemmen.

Deze eerste resultaten zien er zeer hoopvol uit voor het kerkje van Garsthuizen.
In totaal strijden 16 projecten voor de ‘ hoofdprijs’ van 1 miljoen euro, bestemd voor restauratie van hun project.

Finale
De drie of vier projecten (met het hoogste percentage stemmen) worden toegelaten tot de finale op 12 november a.s. Alle gegevens komen in een totaal klassement te staan. Per uitzending (telkens op donderdag) worden twee projecten getoond. De verwachting is dat na drie of vier afleveringen wat meer zekerheid is over een plekje in de finale.

De Stichting Restauratie Kerk Garsthuizen is ontzettend blij en verrast met de geweldige steun van dorpsbewoners en heel veel sympathisanten. Mede dankzij hun overweldigende inzet is deze eerste overwinning bereikt!