nieuws

03 aug 2002, 00:12

Keltisch Feest op Waagplein in Groningen

Zondag 4 augustus, wanneer het weer Koopzondag is in Groningen, kunnen bezokeers weer van muziek gebieten op het Waagplein. In navolging van het succes in 2000 en 2001, is er ook in 2002 iedere koopzondag een speciaal optreden op het Waagplein. Het gaat daarbij om kwalitatief goede optredens, die anders niet zo snel zo maar in hartje stad te zien zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het winkelende publiek wordt op deze manier getracteerd op een onverwachte act, als extraatje op de koopzondag. De optredens op de koopzondagen zijn een initiatief van de gemeente Groningen, de Groningen City Club (GCC), het Noorder Muziek Centrum (NMC) en het Cultuurpaleis.
Op zondag 4 augustus wordt er vanaf 15.00 uur op het Waagplein een Keltisch feest gehouden, waarbij iedereen kan genieten van muziek en dans van de folkgroup Rapalje. Ierse, Schotse en Nederlandse folk worden door Rapalje vertolkt op eigenwijze wijze. Met hun instrumenten, hun middeleeuwse kilts, wilde haren en prachtige muziek zet Rapalje een optreden neer dat bij menigeen kippenvel veroorzaakt. Opwindende, onstuimige muziek op vijf, zes instrumenten door rasmuzikanten en danseressen. Deze middag wordt verzorgd door het Noorder Muziek Centrum.