nieuws

10 aug 2011, 10:10

KEI-week maandag van start; 4500 studenten verwacht

Aankomende maandag gaat in de stad weer de KEI-week van start, de jaarlijkse introductieweek voor aankomend studenten. Er worden zo’n 4500 nieuwe studenten verwacht. De Groningse introductieweek is daarmee de grootste van Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De week draait niet alleen om feesten, ook de campagne ‘Dare tot be Aware’ maakt deel uit van de introductieperiode. In de campagnestaat een bewuste omgang met alcohol, brandveiligheid, seks en drugs centraal. Om de bewustwording te stimuleren staan op de website www.keiweek.nl grappige filmpjes over deze onderwerpen. Ook worden er flyers uitgedeeld en
staat het evenement op vrijdagmiddag Fatal Attraction in het teken van de campagne. Hierbij is Zarayda van het BNN programma Spuiten & Slikken aanwezig om met de jongeren te praten over onderwerpen als seks en drugs.

Omgang met je buren is ook een belangrijk onderwerp van deze maatschappelijke campagne. Tijdens de Grand Opening van de KEI-week op 15 augustus vindt er om 20:30 uur in samenwerking met burgemeester Rehwinkel een ludieke actie plaats om dit beeld te promoten onder zowel studenten als Stadjers.