nieuws

09 jun 2011, 10:10

Kees van Twist noemt kritiek “beledigend” voor Groninger Museum

Directeur Kees van Twist van het Groninger Museum vindt het veel te ver gaan dat Statenleden het Groninger Museum beschuldigen van “wanbeleid”. ‘Het gebruik van zulke termen voelt voor mij als een belediging voor het Groninger Museum. Niet voor mezelf, want ik kan best tegen een stootje. Maar wel voor het Museum, de Raad van Toezicht en de medewerkers van dit museum. Dit kan echt niet’, aldus Kees van Twist.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij zei een en ander vanmorgen in een interview met Radio Noord. Aanleiding voor dat interview was kritiek van de fractie van de VVD in Provinciale Staten van Groningen. Die fractie opperde gistermiddag dat Van Twist moet vertrekken, nu het Museum na de opknapbeurt een tekort van 1,1 miljoen euro blijkt te hebben.


Volgens Van Twist gaat de term “wanbeleid” die de VVD gebruikte veel te ver. ‘Wij geven voortdurend keurig cijfers over de ontwikkelingen in het Groninger Museum. Wij houden iedereen op de hoogte van waar wij mee bezig zijn. Dan moeten ze niet zulke zware woorden gaan gebruiken. Dat vind ik niet professioneel’, aldus museum-directeur Kees van Twist.