nieuws

30 nov 2001, 00:12

Katholieken Stadskanaal teleurgesteld over wegblijven ‘Giro’ wegens zondagsrust

Katholieken in de gemeente Stadskanaal zijn teleurgesteld dat de protestantse burgemeester Stavast de Giro’ Italia niet in Stadskanaal wil hebben vanwege de zondagsrust. Dat meldt vanmiddag Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Radio Noord laat een pastor uit Musselkanaal aan het woord. De vrolijke roomsen hadden graag allerlei activiteiten georganiseerd rond de Giro d’Italia, op de zondagmiddag dat de rennerskaravaan Musselkanaal zou doorkruisen. Maar dat gaat niet door, omdat burgemeester Stavast de koers niet door Stadsknaal en Musselkanaal wil hebben, vanwege de zondagsrust.
In de zuidelijke landen, en zelfs in zuid-Nederland is het koersen op zondag juist een zeer oude traditie en is het onvoorstelbaar dat er niet geraced zou mogen worden vanwege de zondagsrust. Maar in Stadskanaal is er een andere traditie. De pastor uit Musselkanaal laat weliswaar weten teleurgesteld te zijn over het besluit, maar de oecumene gedachtig wil hij er ook geen zwaar punt van maken. ‘Jammer voor Musselkanaal. Maar het is even niet anders’, betoogde hij voor Radio Noord.