Nieuws

Kartbaan Stadskanaal volledig in de as gelegd

Een kartcentrum in Stadskanaal is in de nacht van dinsdag op woensdag volledig in de as gelegd. Toen de brandweer arriveerde, stond de loods waar de kartbaan in gevestigd was al zodanig in brand dat het gebouw niet meer te redden viel.Een kartcentrum in Stadskanaal is in de nacht van dinsdag op woensdag volledig in de as gelegd. Toen de brandweer arriveerde, stond de loods waar de kartbaan in gevestigd was al zodanig in brand dat het gebouw niet meer te redden viel.


Leestijd: 1 minuut

Het kartcentrum aan de Electronicaweg was gesloten en er was volgens de brandweer niemand binnen toen de brand uitbrak. De kartbaan ligt op een bedrijventerrein net buiten het centrum van Stadskanaal. Grote rookwolken drijven over de Groningse plaats, vertelde een woordvoerder van de brandweer.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Op het terrein van vier bedrijven en acht woningen zijn brokken van het kankerverwekkende materiaal aangetroffen, aldus de brandweer.  Het asbest wordt woensdag door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. De bewoners hoeven hun huis niet uit, maar hen wordt wel geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden om de schadelijke rook buiten te houden.

De kartbaan kwam in maart van dit jaar in het nieuws toen 23 bezoekers in het ziekenhuis terechtkwamen vanwege koolmonoxidevergiftiging. De slechte lucht in de loods was het gevolg van gebreken aan het ventilatiesysteem.