nieuws

04 jun 2012, 11:11

Karin Dekker: ‘Tram Groningen volledig gedekt’

De financiering van het tramproject Groningen is volledig gedekt. Dat meldt wethouder van financiën, Karin Dekker van GroenLinks.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vandaag wordt belangrijk nieuws verwacht over de komst van de tram naar Groningen. De afgelopen dagen is er door collegepartijen PvdA, GroenLinks, D66 en SP intensief over vergaderd.


Eerder al hadden SP en D66 laten weten alleen maar akkoord te kunnen gaan met de komst van een tram wanneer dat financieel haalbaar is. Vorige week voegde PvdA lijsttrekker Frank de Vries zich daarbij.


De vraag is daarom hoe de financiering van de tram geregeld is, mede in het licht van de aankomende Rijksbezuinigingen.


Karin Dekker is in elk geval optimistisch. Ze liet per Twitter aan een criticus weten die beweert dat er zeventig miljoen tekort zou zijn op de tram: “de tram is volledig gedekt. Weet niet waar je het tekort van 70 mlj op baseert”.


VVD


Fractievoorzitter Joost van Keulen van de VVD in de gemeenteraad van Groningen schrijft dit weekend in een weblog onder meer:


“Steeds meer partijen delen -gelukkig- de conclusie die de VVD (en een enkele andere partij) twee jaar geleden al trok. We kunnen niet alles wat we willen. Tram, Forum, zuidelijke ringweg, Meerstad. Allemaal mega-projecten die veel vragen van onze ambtenaren en de financiële huishouding van de gemeente.


(…) Natuurlijk kan de tram alsnog doorgaan. Die keuze kan worden gemaakt. Maar dat betekent dat er een pakket met draconische maatregelen nodig is om de financiële huishouding op orde te brengen. Snijden in voorzieningen en stevige belastingverhogingen. We schreven het al.


De megalomanie van links wordt dan doorberekend aan de stadjes. De VVD zal dat in ieder geval niet voor zijn rekening nemen. Over hoe het wel moet, spreken we binnenkort. Als die voorjaarsbrief tenminste ooit komt…”