nieuws

27 nov 2001, 00:12 door Hans de Preter

Karin Dekker opnieuw in de race voor lijsttrekkerschap GroenLink

Karin Dekker (41) is opnieuw in de race om lijsttrekker te worden van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart in Groningen.
Karin Dekker (41) is opnieuw in de race om lijsttrekker te worden van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dekker is gekandideerd door een commissie van GroenLinks die een lijst heeft samengesteld met twaalf kandidaten voor de fractie van de gemeenteraad. De kandidatencommissie heeft de werkzaamheden afgelopen week afgerond en stelt voor om Karin Dekker opnieuw ‘de kar te laten trekken’. Volgens de commissie, onder voorzitterschap van Hans Boer, ligt de keuze van Dekker voor de hand. ‘Ze heeft visie, is sterk in het debat en is een goede lijsttrekker’, aldus deze commissie.
Overigens begint Dekker – wanneer de ledenvergadering op 11 december met de voordracht instemt – aan haar derde termijn als gemeenteraadslid. Dat wordt dan wel haar laatste, want reglementair kunnen raadsleden van GroenLinks slechts drie periodes meedoen. Op de tweede tot en met zes plaats staan resp. : Drewes de Haan, Gladys Mejias, Hans-Paul Klijnsa en Baps Snijdewind.
Overigens meldden bronnen binnen het Stadhuis dat de opstelling van GroenLinks onder aanvoering van Karin Dekker deze partij er niet aantrekkelijker op maakt als college-partij voor de huidige collegepartijen en dat de SP wat dat betreft inmiddels dichter in de buurt van het collegebeleid staat. In reactie daarop liet gemeenteraadslid Hans-Paul Kleinsma onlangs al weten dat GroenLinks zich weliswaar constructrief opstelt, maar beslist ook kritisch wil blijven. ‘We zitten hier niet om zoete broodjes te bakken met het college’.