nieuws

07 mrt 2008, 09:09

Kantoorcomplex van Meeus langs Europaweg na ‘striptease’ volgend jaar weer brandnieuw

Veel automobilisten over de zuidelijke ringweg zullen zich verbaas advragen wat er toch aan de hand is met het kantoorgebouw van Meeus. Alle platen zijn er afgestropt, en het gebouw ziet er troosteloos uit. Mara niet zo lang meer. Het kantoorcomplex, bekend als het Eurocentrum, wordt door eigenaar TCN ontwikkeld tot een markante en makkelijk bereikbare locatie. Met Meeùs is een tienjarig huurovereenkomst afgesloten. Meeus gaat de begane grond en drie daarboven liggende verdiepingen huren met een totaal oppervlakte van ca. 2.880 m2.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Meeùs één van de grootste, landelijke dienstverleners in onroerend goed, verzekeringen en hypotheken. Zij vestigen zich vanaf maart 2009 weer in de kantoortoren aan de Europaweg aan de A7.
Meeùs brengt haar verschillende bedrijfsonderdelen, bedrijfshuisvesting en de particuliere sector met deze verhuizing weer onder een dak waardoor de dienstverlening nog meer op elkaar kan worden afgestemd en de directie van Meeùs verwacht dat de verhuizing dan ook een nieuwe impuls zal geven.

Kantoorcomplex O-four

O-Four betreft de herontwikkeling van vier bestaande kantoorgebouwen uit de jaren zeventig aan de Europaweg in Groningen. De locatie ligt op minder dan een kilometer van het centrum van Groningen met zichtbaarheid vanaf ring.


TCN, vestiging Groningen, heeft het gerenommeerde architectenbureau Müller en Reimann gevraagd hun visie te geven op de mogelijkheden van het terrein en de gebouwen. De projectontwikkelaar heeft ervaring met de herontwikkeling van complexe vastgoedprojecten, zoals eerder de succesvolle verbouwing van de voormalige Helpmancentrale in Groningen. TCN Groningen: ‘Door de herontwikkeling geven wij het gebied een nieuwe impuls.


Het kantoorcomplex ondergaat momenteel een grondige verbouwing. Zowel exterieur als interieur zijn sterk gedateerd en worden tijdens de renovatie opgewaardeerd naar materialen van de hedendaagse standaarden. Gestart wordt met de toren. Na het volledig strippen van het pand van zowel de binnenzijde als de buitenzijde zal het pand met twee verdiepingen worden opgetopt en worden voorzien van nieuwe transparante gevels en nieuw installatiewerk. Eind van dit jaar zal renovatie afgerond zijn. Deze herontwikkeling is minder belastend voor het milieu dan nieuwbouw.

TCN

TCN is een jong en vernieuwend vastgoedbedrijf. TCN ontwikkelt en exploiteert innovatieve vastgoedconcepten en heeft vestigingen in Nederland (Utrecht en Groningen), Duitsland, Portugal, België, het Verenigd Koninkrijk, Charlemagne, Spanje, Oostenrijk, Rusland en Zuid-Afrika. De vastgoedonderneming is gestart in 1994 en kent een onconventionele aanpak van complexe vastgoedprojecten. Geïntegreerd projectmanagement zorgt voor waardecreatie vanaf de conceptontwikkelingsfase tot en met het vastgoedbeheer. TCN wordt gevormd en gemaakt door meer dan 350 medewerkers.