nieuws

08 okt 2012, 11:11

Verdacht pakketje was nepbom

Er zat geen explosief in het verdachte pakje dat onder een geparkeerde auto bij een kantorencomplex aan de Van Elmptstraat in Groningen hing. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het pakketje maandagavond na lang onderzoek ontmanteld. Volgens de politie ging het om een nepbom.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De eigenaresse ontdekte het pakje maandagochtend rond 10.00 uur en schakelde de politie in. Na een verkenningsonderzoek werd besloten om de EOD op te roepen. Die zette onder andere een robot en röntgenapparatuur in om het pakketje te onderzoeken. ,,Het ging om een ondoorzichtige plastic doos wat alle kenmerken had van een explosief”, aldus een woordvoerder van de politie. De EOD nam de situatie zeer serieus en had bijna zeven uur nodig om het vermeende explosief te onderzoeken.

De recherche gaat onderzoeken wat er precies in het pakketje zat. Ook moet duidelijk worden wie het pakje onder de auto heeft geplakt en waarom dat was. De politie heeft gesproken met de eigenaresse van de auto, maar doet daar geen mededelingen over.

Gedurende het onderzoek is de omgeving in een straal van 100 meter rondom de auto ontruimd en afgezet. Ongeveer 350 medewerkers van het kantorencomplex moesten hun werkplek verlaten. Ook werd een deel van de N7 tussen Groningen en Hoogezand urenlang in beide richtingen afgesloten.

In het kantoorcomplex zitten meerdere bedrijven, waaronder een rechtsbijstandskantoor, notarissen en incassobureaus.