nieuws

08 okt 2012, 10:10

Kantoor Rabobank Helpman na brand bij buren weer open

Vrijdag 5 oktober opende het Rabobankkantoor aan het Helperplein weer haar deuren. Het kantoor was sinds 30 juli gesloten nadat het kantoor roet- en rookschade had opgelopen door een brand in een nabijgelegen pand.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Direct na de brand is het kantoor intensief gereinigd. Ondanks alle inspanningen bleef in het pand een rooklucht hangen. Het kantoor was ongeschikt om klanten te ontvangen en voor onze medewerkers om in te werken. Daarom werd besloten het pand gesloten te houden voor verdere reiniging en herstel.

Een team van specialisten heeft in de afgelopen periode hard gewerkt om de bron van rooklucht te achterhalen en weg te nemen. De rook en roet van de brand had zich verspreid tussen de spouwmuren en de plafonds. Om de bron weg te nemen, moesten enkele bouwkundige ingrepen gedaan worden. Echter de impact van deze ingrepen was zo groot, dat de bank eind augustus moest besluiten om de geldautomaat ook nog voor gebruik af te sluiten.

Uiteindelijk heeft het gehele traject langer geduurd dan vooraf gedacht, maar de medewerkers van de bank zijn er weer klaar voor om hun klanten te ontvangen.