nieuws

29 nov 2002, 00:12

Kans op nieuw Euroborgstadion FC Groningen toch ‘meer dan zestig procent’

De kans dat er een nieuw stadion voor FC Groningen komt in het Euroborg-stadion is meer dan zestig procent. Dat stelde zojuist voorzitter Van der Linden van FC Groningen. Dat is opmerkelijk omdat FC Groningen onlangs nog opdracht heeft gegeven om alle plannen voor het nieuwe stadion nogmaals na te laten rekenen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van der Linde meldde zojuist voor Radio Noord dat FC Groningen opdracht heeft gegeven aan het accountantskantoor Broer & Crone om haar eigen business-plan voor het nieuwe stadion van FC Groningen nog eens goed tegen het licht te houden. Voor Broer & Crone is gekozen omdat dit kantoor betrokken is geweest bij plannen voor meerdere stadions in Nederland.
Ook het college van B en W van Groningen heeft opdracht gegeven om alle cijfers voor de bouw van het nieuwe stadion van FC Groningen nog eens na te laten rekenen, evenals het nieuwe businessplan van FC Groningen.
Gevraagd naar zijn inschatting van de kans dat de bouw van het nieuwe stadion doorgaat, antwoordde Van der Linde: ‘De optimisme-barometer staat bij mij ruim boven de zestig procent’.