nieuws

28 okt 2002, 00:12

Kan Ron Jans de tijden van Hans Westerhof bij FC Groningen laten herleven?

Ron Jans wordt de nieuwe trainer van FC Groningen. De huidige assistent-trainer van Emmen en de eredivisieclub zijn het zondagavond eens geworden over een contract. Jans zal tekenen zodra Emmen hem heeft vrijgegeven. De vraag is of hij de tijden van Hans Westerhof bij FC Groningen kan laten herleven. (Lees verder en reageer in ons FORUM)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Jans is de opvolger van Dwight Lodeweges, de trainer die vorige week maandag opstapte omdat hij de sfeer bij de slecht presterende club bedreigend vond. Jans kwam in beeld nadat oud-FC Utrecht-trainer Frans Adelaar moest afzeggen.
Ron Jans speelde in de jaren tachtig twee seizoenen voor FC Groningen. Hij was als trainer succesvol in het noordelijke amateurvoetbal, vooral bij zaterdaghoofdklasser ACV uit Assen en zondaghoofdklasser Achilles'94, eveneens uit Assen. Hij was dertien jaar lang werkzaam in het onderwijs als leraar Duits en is sinds vorig seizoen fulltime in dienst bij Emmen, waar hij assistent is van Hennie Spijkerman. De vergelijking met FC Groningens meest succesvolle trainer aller tijden, Hans Westerhof, dringt zich op. Want ook toen Hans Westerhof kwam dachten velen dat hij, als voormalig trainer bij de amateurs, te weinig ervaring had in het betaalde voetbal. Maar onder Westerhof zou FC Groningen op de derde plats in de eredivisie eindigen, de hoogste plek die FC Groningen ooit heeft bereikt.