nieuws

29 jul 2009, 08:08

Kamperen in rioolbuizen in Groningen

In de provincie Groningen start een opmerkelijk nieuw arrangement op kampeergebied: daarbij kan men de nacht doorbrengen in speciaal aangelegde rioolbuizen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het Groningse Vriescheloo is het vanaf half september mogelijk te overnachten in ondergrondse rioolbuizen. Op camping Buitengewoon Groenhoff worden momenteel vijftien rioolbuizen met een lengte van 2,5 meter en een doorsnede van 1,8 meter ingegraven en omgebouwd tot slaapplek.

Volgens eigenaar Bé Dijkoff is het project uniek in Nederland. ,,We waren op zoek naar iets nieuws en kwamen in contact met een betonbedrijf dat in Oostenrijk een aantal rioolbuizen had geleverd die waren omgebouwd tot hotelkamers. Daar hebben ze de buizen boven de grond liggen. Wij graven ze in in de dijk rond onze vijver.’’

De rioolbuizen moeten 15 september open gaan voor gasten. De prijs voor een overnachting zal 100 euro per persoon, per nacht gaan bedragen. ,,Daarvoor heb je een tweepersoonsbed, twee stoelen en centrale verwarming.’’ Sanitair is niet aanwezig in de rioolbuis. Daarvoor kunnen de gasten terecht bij de voorzieningen op de camping.