nieuws

14 dec 2009, 09:09

Kabelbaan voor Groningen: na VVD nu ook PvdA en CDA welwillend

De kans dat Groningen een voor Nederland unieke kabelbaan als vervoermiddel naar de binnenstad gaat krijgen, neemt toe. Nadat eerder al de VVD dit plan van de Groningen City Club omhelsde, liet de PvdA vorige week weten er niet afwijzend tegenover te staan. Er lijkt zich nu zelfs een raadsmeerderheid voor zo’n kabelbaan af te tekenen, want vandaag herinnert CDA fractievoorzitter Jan Seton in het Digitale Stadsforum voor Groningen (www.dsg.nl) weten dat zijn partij het initiatief ook al steeds steunde. Seton neem en passant ook even de VVD met enkele sneren op de schop. Dit is wat Seton schrijft:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Het zal je maar gebeuren, heb je als machtsfactor in de stad net je nieuwe verkiezingsprogramma klaar, wordt als kop gebruikt dat je toch wilt kijken naar mogelijkheden voor een kabelbaan. Het lijkt me dat de PvdA in de campagne vooral andere accenten wil leggen dan steun voor deze Evenhuis-actie.
Hij is weer even genoemd, Jan Evenhuis (VVD). Het is iedere keer opnieuw niet de vraag of, maar hoe hij verkiesbaar zal komen voor de liberalen in de stad Groningen. Het is hem ook deze keer weer gelukt en ik zie hem in staat de volgende keer opnieuw een gooi naar een zetel te doen.
En dan, na eerdere steun van o.m. CDA, nu alsnog deze steun van de PvdA voor de kabelbaan in de rug. Het kon toch al niet op voor Betty en haar club, want Rutte versloeg Balkenende (met maar 4 punten, maar toch) als beste politicus van het jaar, en Rita Verdonk (TON), was de slechtste.
De enige tegenvaller voor de VVD is de aankondiging dat de PVG, een PVV-achtige partij, van plan is mee te doen in Groningen. Een partij die zich vast ook rechts zal manifesteren en daarmee de VVD danig in de weg zal zitten. Dan heb je aan een kabelbaan niet genoeg!’’’’

 

Jan Seton

Fractievoorzitter CDA

www.dsg.nl