nieuws

15 dec 2008, 15:03

Groot debat vanavond over kabelbaan in Groningen

Vanavond kan er mogelijk een belangrijke stap gezet worden naar de komst van een kabelbaan in Groningen. Om acht uur begint daarover een bijeenkomst in Huis Maas aan de Vismarkt. Veel fractievoorziters zullen er aangeven wat ze van het plan vinden. Meer daarover in het weblog van de organiserende VVD (Betty de Boer): www.dsg.nl Daar schrijft ze:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij deze nogmaals uw aandacht voor de openbare debatavond over de kabelbaan  van de Euroborg via het UMCG naar de binnenstad Maandagavond 15 december 2008 om 20.00 uur in Huize Maas aan de Vismarkt.


De stad Groningen leeft. Dagelijks trekken meer dan 150.000 mensen vanuit de regio de stad binnen. Om te werken. Om te studeren. Om te winkelen. Voor de dienstverlening. Er is één probleem: hoe kom je de stad in en uit? Files, opstoppingen. Het wordt nodig tijd nieuwe vervoersmogelijkheden te verkennen. Zo’n vervoersmogelijkheid is de kabelbaan. Deze functioneert reeds in andere steden elders: Tokio, Lissabon en Medellin. De kabelbaan kan een massa mensen vervoeren. 3000 per uur; in enkele minuten vanaf de Euroborg/ringweg naar het UMCG of de binnenstad voor een laag tarief.


De gemeenteraad van Groningen heeft in meerderheid eerder aangegeven een onderzoek naar de mogelijkheid van de kabelbaan te willen. Twee tracé’s spelen:
1. Euroborg-Ikea-UMCG
2. In het verlengde daarvan UMCG, St. Jansstraat, het nieuwe FORUM.


Op maandagavond 15 december 2008 vindt er EEN GROOT OPENBAAR DEBAT plaats over de wenselijkheid van deze unieke kabelbaan in Groningen.
De avond begint met drie korte presentaties:
a. Een digitale presentatie van de kabelbaan in Groningen.
b. Een korte voordracht over de kabelbaan door oud-GCC voorzitter Theo Venema
c. De grote Europese kabelbaanfabrikant Doppelmayr zal zelfs vanuit Oostenrijk aanwezig zijn om U te informeren over de kabelbaanmogelijkheden in Groningen.


Een groot aantal gemeenteraadsfractie zal op de avond zelf haar standpunt over deze kabelbaan bekend maken. Het zeer interessante debatforum bestaat dan ook uit de
volgende gemeenteraadsfracties:


- Jan Seton, CDA - Drewes de Haan, GroenLinks
- Inge Jongman-Mollema, ChristenUnie - Michel Marion, SP
- Jan Spakman, PvdA - Stephan Antuma, Student en Stad
- Geert Spieker, Stadspartij - Jan Evenhuis, VVD
- Jetze Luhoff, D66