nieuws

17 mei 2002, 00:12

Justitie waagt nieuwe poging psychiatrisch onderzoek Van E.

Justitie wil nogmaals proberen een psychiatrisch onderzoek te laten verrichten op verdachte W. van E. , die eerder dit jaar bekende drie prostituees in de provincie Groningen te hebben gedood. Van E. weigerde categorisch zich te laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum in Utrecht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zijn advocaat ziet er daarom niet veel in het nogmaals te proberen, en maakte bezwaar. ,,Het is de beste mensen op dit gebied in het land tenslotte ook niet gelukt’’, stelde advocaat S. Burmeister van het Amsterdamse advocatenkantoor Cleendin & Hamer.
De officier neemt desondanks niet zomaar met het ‘nee’ van de verdachte genoegen, en verzocht de rechter-commissaris dinsdagmiddag een nieuwe poging te wagen tot ‘nadere rapportage’ door de districtspsychiater. De hoop bestaat dat er dan bij de inhoudelijke behandeling alsnog een persoonlijkheidsonderzoek ligt, wat de behandeling van de zaak ten goede zou komen, viel uit de woorden van de voorzitter van de rechtbank uit te maken.
De zaak wordt voorlopig aangehouden tot 6 augustus. Dan wordt mogelijk de inhoudelijke behandeling van de geruchtmakende zaken op 12 september gesteld.