nieuws

22 mei 2002, 00:12

Justitie eist opnieuw beelden op van Twente-FC Groningen

Het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo eist opnieuw beeldmateriaal op van de regionale zender RTV Oost. Ook nu gaat om videobanden die gemaakt zijn van rellen tijdens het voetbalduel FC Twente-FC Groningen. Volgens een woordvoerder van het OM ontbreken er nog videobeelden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij een huiszoeking in de studio's van RTV Oost nam de politie in maart al 229 videobanden in beslag. De rechtbank oordeelde vorige week dat Justitie niet onrechtmatig heeft gehandeld.
Justitie geeft RTV Oost tot dinsdag de tijd om het ontbrekende beeldmateriaal alsnog af te staan. ,,Als dat niet gebeurt zullen we bij de rechtbank een nieuw bevel tot uitlevering indienen'', zegt persofficier G. Dam van het OM in Almelo.
Directeur en hoofdredacteur H. Everts van RTV Oost zegt niet te weten of er mogelijk nog meer beeldmateriaal is gemaakt. ,,We zullen dat onderzoeken. Als er nog nieuwe videobanden opduiken, zullen we die onder protest afstaan.''
RTV Oost beraadt zich nog over de mogelijkheid om in cassatie te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank. Everts acht de kans groot dat de regionale omroep in hoger beroep gaat. Dinsdag wordt daarover een beslissing genomen. De journalistenvakbond NVJ heeft de inbeslagname van het beeldmateriaal scherp veroordeeld.