nieuws

13 nov 2001, 00:12

Justitie betwijfelt of er wel sprake is van bouwfraude; CDA Groningen eist snel onderzoek

De zaak Koop Tjuchem blijft de Groningse media volop bezig houden, vanmiddag. RTV Noord meldt dat het CDA in de provincie, in navolging van GroenLinks, aandringt op een snel onderzoek. Het Nieuwsblad van het Noorden meldt vanmiddag dat het Openbaar Ministerie betwijfelt of er wel sprake is van bouwfraude.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in het Nieuwsblad van vanmiddag betwijfelt het Openbaar Ministerie vooralsnog of er sprake is van fraude van bouwondernemingen rond het aanbesteden en gunnen van bouwopdrachten door de overheid. "Voorlopig is er niets, alleen een televisie-uitzending", zegt Wim de Bruin van het Landelijke Parket in Rotterdam.
De fractievoorzitter van het CDA in provinciale Staten van Groningen, Douwe Hollenga, vindt dat de provincie Groningen het onderzoek van justitie niet moet afwachten. ‘De provincie moet kijken wat er gebeurd is. Je moet die zaken niet te lang boven de markt laten hangen’, aldus Hollenga. Volgens hem heeft hij op voorhand geen aanleiding om te denken dat de provincie Groningen is gedepeerd. Maar mocht uit onderzoek blijken dat dat wel het geval is, dan moet het geld op grond van de Fluxwet worden teruggevorderd, aldus de CDA-fractievoorzitter.