nieuws

05 okt 2008, 20:08

Jury met Max van den Berg kiest vijf attente Groningers tot finalist

Afgelopen zaterdag 4 oktober heeft de jury van de Verkiezing van de meest attente Groninger 2008 onder leiding van haar voorzitter de Commissaris van de Koningin in Groningen, de heer Max van den Berg, vijf genomineerden tot finalist verkozen. Finalisten De eerste finalist werd Menco Niemeijer (52) uit Haren genomineerd door Jacques d’Ancona, omdat hij een typische ‘goede doelen man’ is, die zelf acties op touw zet, hij zich als bestuurder inzette voor een moeder-en-kindscholingsproject in Burkina Fasso, hij medeorganisator was van activiteiten in het kader van sport voor gehandicapten en hij betrokken was bij de inrichting van een theater voor kinderen in het Martini Ziekenhuis. Ook Antje Bosman-Vogelzang (70) uit Boerakker (...)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

genomineerd door Ine Lagerwerf, hoorde bij de vijf overgebleven kandidaten omdat ze altijd klaarstaat voor de inwoners van Boerakker, actief is binnen de kerk, eenzame medemensen bezoekt, haar huis beschikbaar stelde voor negen bruiloftsgasten van de dochter van Ine en gezinnen die het even moeilijk hebben ondersteunt. Volgens Ine een kleine vrouw van formaat, groot in betekenis.


Als derde werd Hilly Baas (42) uit Groningen genomineerd door Nathalie Kristel, uit de stapel van vijf enveloppen getrokken, omdat ze altijd bereid is honden een goed logeeradres te bieden, ze spontaan geld doneerde voor een zieke pup met hartafwijking en bij de eigenaar op ziekenbezoek ging in Gemert (Noord-Brabant), geprobeerd heeft anoniem een nier te doneren aan een onbekende en ze al haar statiegeld en een euro per afgevallen kilo doneert aan de Stichting Schapendoes.


Joost Ritskes (75) uit Groningen genomineerd door Suzanne Hansen maakt ook kans op de titel Meest attente Groninger 2008, omdat hij de fietsen van klanten die een lekke band hebben, meteen helemaal repareert zonder extra kosten, hij extra brood meeneemt voor Suzanne als zij weer eens niet eet door de drukte in de zaak, een zieke vriendin verzorgt en eigenlijk nergens te beroerd voor is.


Tot slot was Ali Knollema (70) uit Engelbert genomineerd door Marian Dagelet en Ria Kolvenbag een gelukkige finalist, omdat hij de drijvende kracht achter veel activiteiten in Engelbert is, veel hand- en spandiensten voor ouderen verricht, wegen zoekt om extra subsidies binnen te halen om nog meer activiteiten te organiseren, zeer betrokken is bij alles wat er in Engelbert speelt en dag en nacht bezig is om het mensen naar de zin te maken.

De Verkiezing van de meest attente Groninger 2008 is een project van het kunstcollectief SUBstitution in samenwerking met de Openbare Bibliotheken.


De vijf overgebleven kandidaten strijden in een spannende finale op zondag 2 november om de titel Meest attente Groninger 2008 en een prijzenpakket met als hoofdprijs een complete overnachting voor twee personen inclusief ontbijt in ’s werelds kleinste hotel, grand Hotel de Kromme Raake in Eenrum. De inwoners van de provincie Groningen bepalen uiteindelijk wie er met de prijzen naar huis gaat: van 6 oktober tot en met 1 november kunnen zij stemmen op een van de finalisten op de website www.meestattentegroninger.nl.

 

Het allerlaatste woord heeft het publiek tijdens de finale, waar ook eenmaal gestemd kan worden. De finale heeft plaats in de Centrale Bibliotheek van Groningen aan de Oude Boteringestraat 18 en start om 14.00 uur. Toegang is gratis.