nieuws

15 jul 2002, 00:12

Julianaplein krijgt nieuwe verkeerslichten en ANWB-borden

De werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg zijn nog maar amper begonnen, maar vanaf deze week ziet het Julianaplein er al wat anders uit. Dat is te danken aan de komst van nieuwe ANWB-borden en aan de plaatsing van een enorme nieuwe verkeersregel-installatie, met een breedte van 34 meter. De borden en de verkeerslichten worden in de nacht geplaatst, waarbij mogelijk wat geluidsoverlast zou kunnen ontstaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de nacht van woensdag op donderdag plaatst de aannemer, Koop Tjuchem, eerst de nieuwe portaal waar de verkeerslichten opgehangen worden. Een nieuwe portaal is nodig omdat de weg, bij binnenkomst van Groningen uit de richting Assen, wordt verbreed. Er komt een verkeersstrook bij. De nieuwe portaal voor de verkeerslichten heeft dan ook een breedte van 34 meter. De werkzaamheden beginnen ’s nacht om omstreeks een uur, onder begeleiding van de Regiopolitie Groningen. Volgens Albert Riethorst, communicatiemedewerker van Koop Tjuchem Regio Noord, is niet uit te sluiten dat de werkzaamheden wat geluidsoverlast met zich meebrengen.
In de nacht van donderdag op vrijdag, eveneens om omstreeks één uur, worden dan de ANWB-borden geplaatst. Wie vrijdag via het Julianaplein Groningen binnen rijdt ziet dan dus al een vernieuwd Julianaplein.