nieuws

11 feb 2019, 14:02

Julian Bushoff (21) nieuwe fractievoorzitter PvdA Groningen

Julian Bushoff (21) nieuwe  fractievoorzitter PvdA Groningen

Julian Bushoff is de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in de Groningse gemeenteraad. De 21-jarige geboren en getogen Stadjer volgt Carine Bloemhoff op. Zij wordt wethouder in het nieuwe college van B en W.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bushoff werd eind vorig jaar al benoemd als jongste raadslid van Groningen en mag zich nu ook aanvoerder noemen van de PvdA-fractie, momenteel de op één na grootste fractie in de gemeenteraad.

Hoewel Bushoff nog jong is, loopt hij al jaren mee in de PvdA. Zo was hij onder meer voorzitter van de Jonge Socialisten Groningen, de jongerenafdeling van de partij. En voor de laatste verkiezingen was hij veel in touw en nam hij veel deel aan debatten.

Bushoff groeide op in Beijum, studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkt op de markt in Stad. "Niet meer elke week hoor", relativeert hij. "Maar zo nu en dan val ik nog in voor een collega. Het is fijn concreet werk, zonder gedoe. Gewoon lekker aan de slag op de Vismarkt, een van de leukste plekken van Groningen. Ik kom er altijd weer blij vandaan."

Voor Bushoff is die Vismarkt een voorbeeld voor Groningen: "Een bruisende plek waar hard gewerkt wordt. Jong en oud, arm en rijk komen er. Het is een plein voor iedereen. Precies zoals Groningen moet zijn: een fijne plek en toegankelijk voor allen", aldus de nieuwe fractievoorzitter.

Dat is volgens hem tegelijk de grote opgave: Groningen voor alle inkomensgroepen aantrekkelijk en bereikbaar houden. Zorgen dat niemand aan de zijlijn staat, maar dat iedereen erop vooruit gaat. "Dit betekent dat de basis op orde moet zijn", aldus Bushoff. "Zo moet je zeker zijn van werk, betaalbaar wonen, goed onderwijs en liefdevolle zorg. Allemaal belangrijke voorwaarden om vooruit te komen in het leven."