nieuws

23 mrt 2011, 20:08

Jubilerende 4 Mijl van Groningen wil 20.000 lopers en spetterend feest op Grote Markt

De jubilerende 4 Mijl van Groningen, die dit najaar voor de 25ste keer wordt gehouden, heeft een verzoek ingediend bij de gemeente om op zondag 9 oktober 20.000 lopers toe te staan. Nog nooit zijn er zoveel deelnemers geweest. Andere nieuwsfeiten: de inschrijving gaat dit jaar op 14 april van start. Zaterdagavond 8 oktober komt er een speciale avondeditie voor mensen die de 4 Mijl niet lopend maar op andere wijze willen afleggen. De 4 Mijl zelf wordt zondagsmiddags afgesloten met een groot feest op de Grote Markt. En ook is er een nieuwe website.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een en ander werd bekend gemaakt bij het geven van het startsein voor de zilveren jubileumeditie van de 4 Mijl van Groningen.

 Grietje Pasma, Race Director van de 4 Mijl lanceerde de nieuwe 4Mijl-website door het lossen van een startschot.

Het grootste hardloopevenement van het Noorden viert op zondag 9 oktober 2011 haar 25e editie. Er wordt een jubileumweekend georganiseerd met op vrijdag 7 oktober een relatieavond waar op ludieke wijze oud-atleten, topatleten en tien jaar goede doelen de revue passeren.

Op zaterdag 8 oktober wordt het startschot gegeven voor een speciale avondeditie van de 4 Mijl. Niet hardlopend, maar op alternatieve wijze. Onder andere met de fiets, in een rolstoel, op de skates of wandelen. Zondag 9 oktober is de traditionele 4 Mijl die een extra feestelijk tintje krijgt. De 4 Mijl wordt spectaculair afgesloten met een groot feest op de Grote Markt voor alle deelnemers, toeschouwers, stadjers en vele vrijwilligers. Om deze plannen mogelijk te maken is de organisatie op zoek naar (financiële) vrienden.

Inschrijving start 14 april

Op donderdag 14 april start de inschrijving voor de 4 Mijl. Om exact 10.00 uur gaat de inschrijfmodule open voor de Dagblad van het Noorden Recreantenloop, bedrijvenloop en wedstrijdlopers. Vorig jaar was het populaire hardloopevenement binnen twee uur uitverkocht. Scholen en verenigingen ontvangen per post een mailing waarin zij aan kunnen geven hoeveel startnummers zij willen afnemen.

18.500 of 20.000 deelnemers


De 4 Mijl organisatie heeft een verzoek bij de overheid ingediend om dit jaar 20.000 deelnemers toe te laten in plaats van 18.500 deelnemers, zoals in 2010. Op dit moment is dat nog niet bekend. De overheid neemt hierover binnenkort een beslissing.


Goede doel 2011 Spieren voor Spieren


Spieren voor Spieren is het goede doel tijdens de 4 Mijl 2011. Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte, onder het motto ‘gezonde spieren voor zieke spieren’. Er zijn in Nederland 20.000 kinderen met een spierziekte en zo’n zeshonderd verschillende soorten spierziekten.

De levensverwachting is laag en genezing is helaas nog niet mogelijk. Spierzwakte, verlammingen, problemen met spijsvertering en hartklachten behoren tot de verschijnselen. De opbrengsten gaan naar uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht, waar een speciaal internationaal SMA expertisecentrum wordt gerealiseerd.

Hiermee kan een doorbraak gerealiseerd worden in behandeling van SMA bij kinderen. Daarnaast wordt een aantal speciale sportrolstoelen voor kinderen met een spierziekte aangeschaft.