nieuws

09 jul 2012, 07:07

VIDEO: Wat moet Groningen nog meer doen om toeristen te lokken?

Wat kan en moet Groningen nog meer doen om toeristen naar de stad te lokken? Met deze vraag ging de jongste journalist van Nederland vorige week op pad in Groningen. Hij trof enkele zeer bijzondere mensen en maakte er bijstaande video van.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen heeft er een nieuw journalistiek talentje bij. Het is de 13-jarige Julian Verkerk. Hij zit in de tweede klas van het Augustinuscollege Groningen.

Vanuit school mocht hij vorige week kennis maken met de journalistiek: hij kon een kijkje nemen bij de GIC en persbureau Tammeling. Aangezien de nieuwste journalistiek multi-mediaal is, maakte hij zowel een video, als een nieuwsbericht. Bijgaand de video, en onderstaand ook het nieuwsbericht van Julian.

 

Groningen barst van het toerisme

De parasols komen weer uit het stof en de ringweg is bevolkt met witte caravans, kortom het is vakantie. En een vakantie is natuurlijk niks zonder toerisme.

Overal is het druk in Groningen met het warme weer. Niet zo gek trouwens want er komen vele duizenden toeristen naar Groningen. Het Nederlands bureau voor toerisme en congressen (NBTC) maakte tevens bekend dat er deze zomer wel 2,6 miljoen buitenlanders naar Nederland komen, waaronder dit jaar veel Duitsers en Belgen. 2,6 miljoen is wel een daling ten opzichte van vorig jaar toen er 2,8 miljoen buitenlanders.

Maar alsnog komen er veel mensen. En dat is in Groningen wel te merken. Ze genieten dan ook met volle teugen van de terrasjes, de oude binnenstad en de vele musea. Deze grote geldbron brengt dan ook vele positieve reacties met zich mee bij de mensen op straat.

Zo zei een voorbijganger: ‘Ik vind het toerisme in Groningen een goede zaak. Het brengt veel inkomsten en Groningen wordt er erg gezellig van.’

Een mevrouw op het terrasje bij het Groninger museum vertelde: ‘Er is eigenlijk altijd wat te doen in Groningen. En vaak zijn er ook nog veel extra’s zoals festivals en grote evenementen.’