nieuws

06 jul 2011, 08:08

Joost van Keulen (VVD): ‘Als Stad enthousiast is, kan Statenfractie voor Forum kiezen’

De fractie van de VVD in de gemeenteraad van Groningen is en blijft tegen het Groninger Forum, vooral vanwege een volgens de VVD verwacht tekort in de exploitatie. Maar als de stad Groningen haar enthousiasme voor een kabelbaan uitspreekt, dan is het voor de Statenfractie in uiterste noodzaak gerechtvaardigd om voor het Forum te stemmen. Dat schreef VVD-gemeenteraadslid Joost van Keulen op 4 juli in zijn weblog. Dat zou kunnen betekenen dat de VVD Statenfractie er ook in zijn ogen niet verkeerd aan doet om voor het Forum te stemmen, al kun je nu nog discussiëren over de vraag of B en W enthousiast genoeg zijn voor de Kabelbaan. Dit is wat Van Keulen op 4 juli schreef:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘’En als het stadsbestuur eindelijk openlijk zijn enthousiasme over de kabelbaan uitspreekt, en stevig toezegt mee te werken aan de planologische uitwerking van de kabelbaan (slechts onder het voorbehoud van een positieve haalbaarheidsstudie), dan is het misschien als uiterste noodzaak gerechtvaardigd om -met een provinciale bril- voor het Forum te stemmen.

De provincie gaat immers alleen over de eenmalige toekenning van 35 miljoen euro en heeft niets te maken met de 2,5 miljoen euro structurele exploitatiesubsidie die de gemeente verstrekt. En dat laatste is nou juist waar de stadse VVD-fractie grote moeite mee heeft.’


Lees het volledige blog op:  www.fgblog.nl