nieuws

06 mrt 2003, 00:12

Joop Boertjens (VVD) door GIC-lezers gekozen tot ‘Politicus van het Jaar’

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst in Huize Maas in Groningen werd gisteravond een opmerkelijke uitslag bekend gemaakt van een onderzoek onder lezers van de Groninger Internet Courant. De avond was georganiseerd door het debatcentrum Waag, de GIC en het Dagblad van het Noorden, en trok zeer veel publiek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

VVD-lijsttrekker Joop Boertjens kwam gisteravond als ‘Politicus van het Jaar’ uit de bus. De meeste per e-mail uitgebrachte stemmen gingen naar deze Groningse gedeputeerde. Commissaris der Koningin Hans Alders maakte de uitslag bekend. De tweede plaats was voor Henk Bleker (CDA), de derde voor Fleur Gräper van D66.
Overigens moet er geen al te grote waarde worden toegekend aan de verkiezing: de lezers van de GIC zijn uiteraard volstrekt niet representatief voor de Groningse kiezers in het algemeen. De stemming via de GIC was dan ook vooral bedoeld om de debatavond bij onze lezers onder de aandacht te brengen en een methode om wat meer aandacht te vragen voor de aanstaande Statenverkiezingen.
De avond was georganiseerd door het Groningse Debatcentrum Waag, een club bevlogen vrijwilligers die er – zonder subsidie van de overheid – voor willen zorgen dat het politieke en culturele debat in Groningen levend blijft. Gisteravond waren ze goed in de opzet geslaagd; er kwamen bijna tweehonderd mensen op de bijeenkomst af.
Hieronder de volledige lijst, in volgorde van populariteit: 1. JOOP BOERTJENS (VVD) 2. Henk Bleker (CDA) 3. Fleur Gräper (D66) 4. Hennie Hemmes (SP) 5. Marc Calon (PvdA) 6. Ati Bos (GroenLinks) 7. Teun Jan Zanen (PvhN) 8. Rudi Slager (ChristenUnie) 9. Hans Heres (NCPN) 10. Eduard Hoeksma (LPF)