nieuws

28 feb 2002, 00:12

Jongerencultuurpodium Simplon in Groningen na jaar weer open

Na ruim een jaar dicht te zijn geweest opent Jongerencultuurpodium Simplon op 21 maart 2002 weer haar deuren. Waar roemruchte bands als De Boogies nog tussen de muren na-echoën is een nieuw jongerencultuurpodium voor de stad Groningen ontstaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Naast een ingrijpende verbouwing onderging Simplon ook een belangrijke koerswijziging: van een poppodium naar een plek voor de culturele diversiteit van de jongeren van nu. Het nieuwe Simplon wil een plek zijn voor alle jongeren tussen de 12 en 27 jaar. De programmering zal gaan bestaan uit muziek, theater, poëzie, stand-up comedy, cabaret, dans en nieuwe media. Binnen deze cultuuruitingen programmeert Simplon een zo breed mogelijk aanbod met de nadruk op vernieuwende stromingen vanuit de jongerencultuur zelf. Iedere jongere kan vanaf de nieuwe start op 21 maart bij Simplon terecht voor een culturele activiteit of om met een ‘soft drink’ geprikkeld te worden bij de ‘hardware’ van de Silicon Lounge waar je je eigen audiovisuele toepassingen van de nieuwe media kunt bedenken en uitvoeren.
Simplon wil een spilfunctie gaan vervullen op het gebied van stedelijke jongerencultuur. Er wordt samengewerkt met cultuurpodia, kunstopleidingen en met jongeren zelf. Het vierdaagse openingsfestival De Springbox representeert wat het nieuwe Simplon te bieden heeft. Een greep uit het programma: