nieuws

13 aug 2008, 10:10

Jongerencentrum Simplon in Groningen gaat in kunst

Het Jongerencentrum Simplon aan het Boterdiep in Groningen wil jongeren veel meer gaan bieden dan alleen popmuziek. Een van de nieuwe trekpleisters voor dit centrum zou kunst moeten worden. Simplon geeft jonge Groningse kunstenaars daarom voortaan de ruimte om te gaan exposeren op een grote wand, en zoekt daarvoor jonge ‘artists’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Simplon zoekt artists die hun werk willen exposeren in het café van het poppodium in Groningen. Binnenkort stelt Simplon maandelijks haar muur beschikbaar voor jonge fotografen, schilders, grafisch ontwerpers, industrieel ontwerpers en andere soorten kunstenaars.

Op dit moment staat er alweer twee jaar een tekening van de jonge talentvolle kunstenaar Skaffa (www.teoskaffa.com
<http://www.teoskaffa.com/>) <http://www.teoskaffa.com/> <http://www.teoskaffa.com/> op de muur. Skaffa heeft met zijn werk inmiddels behoorlijk wat bekendheid verworven in Nederland. Maar Simplon vindt het tijd worden voor iets nieuws op deze plek.

Hubert Nauta (directeur):“In onze missie staat beschreven dat wij een podium willen bieden voor jong talent. Wij vinden het belangrijk dat we ons daarbij niet alleen focussen op de muziek, want willen we graag de hele cultuur en lyfestyle van jongeren stimuleren. Kunst hoort daar natuurlijk ook bij.”