nieuws

21 jan 2014, 10:10

Jongens van 13 bekennen 27 misdrijven en bedreiging jongen uit Glimmen

Twee jongens van dertien zijn door de politie aangehouden op verdenking van het plegen van 27 vernielingen en inbraken en van het bedreigen van een jongen van 12 uit Glimmen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft twee 13-jarige inwoners van Paterwolde/Eelde als verdachte gehoord in verband met vernielingen en bedreigingen en inbraken die op diverse locaties plaats vonden. Tijdens het verhoor bekenden beide verdachten 27 misdrijven die de afgelopen vier weken zijn gepleegd.

 

Vernielingen

 

In de periode van eind december 2013 tot in de avonduren van Nieuwjaarsdag, werden totaal 24 personenauto’s en een camper vernield. Deze vernielingen vonden op diverse locaties plaats in het dorp plaats. De verdachten vernielden ramen van auto’s en trapten en trokken spiegels van auto’s. Daarnaast werden auto’s bekrast. De totale schade loopt in de tienduizenden euro’s .

Bedreiging

Daarnaast bedreigden de verdachten een 12-jarige jongen uit Glimmen. Naar hem werd via de mobiele telefoon een filmpje verstuurd. Hierop werd het slachtoffer verbaal bedreigd en bedreigden zij hun slachtoffer met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Het (nep)pistool is inmiddels in beslag

Inbraken

Ook was één van de verdachten betrokken bij inbraken in twee bouwketen aan de Weeakkerweg. Deze inbraken feiten vonden in juni 2013 plaats. Uit de bouwketen werden gereedschappen en genotsmiddelen weggenomen.