nieuws

16 jul 2012, 11:11

Jongeman (19) bedreigt groep jongeren met CO2-pistool

De politie kreeg zaterdagnacht een melding van een groep jongeren dat zij door de inzittenden van drie auto’s waren bedreigd met mogelijk een vuurwapen. De groep jongeren was op de fiets onderweg naar een feesttent in Hellum. Onderweg kwamen ze op de Hoofdweg in Schildwolde drie auto’s tegen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jongens in de auto’s provoceerden wat en op een gegeven moment trok één van de jongens een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en richtte dit op de groep. Vervolgens reden de auto’s verder. Direct na de melding startte politie een zoekactie op. Op de Hoofdweg in Siddeburen zagen de agenten de auto van de verdachte rijden.

Door middel van de autoprocedure werden de bestuurder en zijn inzittende uit de auto gehaald. In de auto vonden de agenten het wapen, dit bleek een CO2-pistool te zijn. De 19-jarige bestuurder uit Froombosch en zijn 17-jarige passagier uit Slochteren werden aangehouden. Zij zijn ingesloten in het cellencomlex en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie doet onderzoek.