nieuws

17 okt 2009, 12:12

Jongeman (18) aangehouden: met dank aan politiehond

De politie heeft met behulp van een diensthond een 18-jarige man uit Zutphen aangehouden. Agenten zagen de jongeman met een fiets staan in Garrelsweer. Zij wilden de man aanspreken, omdat hij voldeed aan het signalement van een fietsendief. De man

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

ging er op de fiets vandoor. Even later gooide hij de fiets aan de kant en rende een weiland in. Toen de politie daarop met de diensthond aan kwam, gaf hij zich toch over. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.
Meerdere vergrijpen
De fiets waarop hij fietste blijkt van diefstal afkomstig. De fiets was afgelopen maandag gestolen in Loppersum. De man wordt verder verdacht van een tweede fietsendiefstal en een bromfietsdiefstal. Beiden ook afgelopen week gepleegd in Loppersum. Bovendien had hij de auto van een bekende zonder toestemming meegenomen (joyriding).

Stand van zaken
De auto, bromfiets en één van de beide fietsen zijn weer terecht en gaan terug naar de rechtmatige eigenaars. Naar de tweede fiets wordt nog gezocht. De verdachte zit nog vast voor nader verhoor.