nieuws

11 apr 2008, 14:02

Jonge Socialisten hangen Tibetaanse vlag aan Martinitoren

De lokale afdeling van de Jonge Socialisten Groningen heeft vrijdag de Tibetaanse vlag aan de Martinitoren gehangen. De jongerenafdeling van de PvdA wil hiermee demonstreren tegen de expositie Go China in het Groninger Museum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om de expositie te promoten heeft het museum plannen om de Martinitoren te versieren met lampionnen. ,,Hiermee wordt veel reclame gemaakt voor China, maar niet voor de crisis in Tibet. Met het hijsen van de vlag willen we hier een statement tegen maken’’, zegt lokale voorzitter Jorn Michels.

Een paar mensen van de lokale afdeling gingen de eerste trans van de Martinitoren op en bevestigden de 3 bij 4 meter grote vlag aan de balustrade. Daar hing de Tibetaanse vlag ruim tien minuten voordat de Jonge Socialisten besloten hem weer naar beneden te halen. De vlag trok veel bekijks bij het winkelend publiek en voorbijgangers. ,,Veel mensen kwamen naar ons toe en vonden het goed dat we aandacht besteden aan de mensenrechtenschending in Tibet’’, aldus Michels.

Eerder hing de jongerenbeweging van de PvdA de Tibetaanse vlag al voor het eigen kantoor uit protest tegen schending van de mensenrechten