nieuws

30 okt 2009, 09:09

Jonge ondernemers krijgen eigen ‘’startershonk’’ in Groningen

Het was dringen geblazen in de Oosterstraat. 50 jonge ondernemers luisterden aandachtig naar de wethouder, die ondermeer vertelde over zijn eigen ervaring als ondernemer. Deze ervaring was de Gemeente Groningen goed van pas gekomen bij de realisatie van een nieuw startershonk voor ondernemend talent in de Oosterstraat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De openingshandeling door wethouder Dijkstra was tegelijk de aftrap voor een middag ondernemerschap in de Oosterstraat. De jonge ondernemers kregen een workshop acquisitie voor hun kiezen en konden zich aansluiten bij de netwerkborrel van het Jonge Bedrijven Netwerk.

Het startershonk is een initiatief van YEAH! (Young Entrepreneurs Are Here) en de gemeente Groningen. Tot dusver hebben vijf jonge ondernemers hun plek gevonden in de Oosterstraat. Volgens Koen Atema, de jonge directeur van YEAH! is de rek er nog niet uit: "vandaag zien we dat tientallen jonge ondernemers staan te dringen in de Oosterstraat, het potentieel is enorm en het is goed dat de gemeente de handschoen heeft opgepakt."