nieuws

25 nov 2002, 00:12

Jonge Harten Festival gaat van start in Groningen

Cultuurliefhebbers kunnen in de laatste week van november hun hart ophalen. Van zaterdag 23 november tot en met zaterdag 30 november zijn de vele voorstellingen te bezoeken van het Jonge Harten Festival 2002. Er worden dit jaar tot drieduizend bezoekers verwacht in de stad Groningen bij muziek, theater, multimediavoorstellingen, streetdance, workshops, danstheater, hiphop, breakdance, skating en feesten met djs.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op locaties door de hele stad verspreid vallen voorstellingen van zeer uiteenlopende aard te bezoeken. ‘’Het is dit jaar groter dan ooit’’, aldus de organisatoren. ‘’Vorig jaar waren er nog rond de tweeduizend bezoekers, dit jaar verwachten we er rond de drieduizend’’. Dit jaar zijn ook voorstellingen in Leek te bezoeken.
Te bezoeken zijn programma’s in het Grand Theatre, het Kruithuis en de Stadsschouwburg in Groningen. Het Jonge Harten Festival wordt onder meer gesponsord door de provincie Groningen en de gemeente Groningen. De liefhebber kan alles tot in detail bestuderen op de site www.jongeharten.nl.
Donderdag 27 november is bijvoorbeeld de dansvoorstelling La Pendeloque te zien in het Grand Theatre. Het is ‘een vette show die hip hop, streetdance en moderne dans verrassend combineert. Met dynamische muziek, opvallende videobeelden en een zeer eigen danstaal geven vijf dansers hun visie op de ‘nieuwe generatie’, beloven de dansers. Een ander voorbeeld is ‘ Wat lul je nou!’, een solovoorstelling. ‘’Een voorstelling over een droom die werkelijkheid wordt. Een voorstelling met de snelheid en logica van een videoclip; in straattaal, beeld en geluid. Een waanzinnige waterval van woorden’’, aldus de bekenkers van de show.