nieuws

15 dec 2008, 12:12

Johnny B. nooit meer terug naar ’t Zandt; toch extra geld Groningse politie

Johnny B. heeft besloten niet in beroep te gaan tegen zijn veroordeling wegens pyromanie in ’t Zandt. Ook justitie in Groningen legt zich bij de uitspraak neer. B. heeft bovendien besloten nooit meer in ’t Zandt te gaan wonen zodat de rust er kan terugkeren. De Groningse politie meldt vandaag verder dat minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken toch heeft besloten 240.000 euro extra aan de politie over te maken omdat er vorig jaar zeer veel kosten werden gemaakt voor het onderzoek in ’t Zandt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Johnny B., die twee weken geleden werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens brandstichtingen in 't Zandt in Groningen, gaat niet tegen zijn veroordeling in beroep. Dat heeft zijn advocaat maandag laten weten.


Johnny B. werd door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Daarvan waren waarvan negen maanden voorwaardelijk wegens drie brandstichtingen en pogingen daartoe in 't Zandt.

Johnny B. heeft na zijn veroordeling elke betrokkenheid ontkend. Het advocatenkantoor wilde niet kwijt waarom hij nu heeft besloten van hoger beroep af te zien. In principe moet B. na aftrek van voorarrest nog vijfenhalve maand de gevangenis in.
*
Ook justitie in Groningen heeft besloten af te zien van hoger beroep. Volgens een woordvoerder gaf bestudering van het vonnis geen aanleiding om in beroep te gaan. Bovendien ‘wordt het tijd dat de rust nu eens terug keert in ’t Zandt en dat bereik je niet door nu weer in beroep te gaan. Daarom laten we het hier nu bij’, aldus de woordvoerder.