nieuws

24 okt 2012, 10:10

Johan Remkes ‘Moment om te breken met Groninger Forum is gepasseerd’

Het moment om te breken met het Groninger Forum is gepasseerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat stelde gisteren informateur Johan Remkes . Volgens critici zou het goed zijn voor de begroting van Groningen wanneer na de tram ook het Groninger Forum zou worden geschrapt. Maar volgens Johan Remkes is het daar nu te laat voor.


Dat lijkt nu ook te worden geaccepteerd in kringen van de VVD in Groningen. Tweede Kamerlid en oud-VVD gemeenteraadslid Arno Rutte laat via Twitter ( #raad050) weten: ‘Eeuwig zonde, maar wel realiteit’

Tunnelvisie


Wat betreft de tram heeft Remkes laten weten van mening te zijn dat het Groninsge Stadsbestuur aan ene tunnelvisie leed.
OOGTV meldt daarover: “Het Groninger stadsbestuur leed wat betreft de tram aan een tunnelvisie. Het stadsbestuur, dat vorige maand struikelde over de aanleg van de tram, had niet gezorgd voor een plan B, mocht de gemeenteraad de tram alsnog afschieten. Door alle aangedragen alternatieven werd meteen een streep gezet, aldus de informateur.


Volgens Remkes was een begroting waarin ook de tram werd opgenomen, onverantwoord. Dat zou de gemeente de komende jaren in grote financiële problemen hebben gebracht. Er is namelijk te weinig rekening gehouden met bezuinigingen van het rijk en er moet meer geld in de reservepot. Bovendien kost het Groninger Forum veel geld en stevent de nieuwe wijk Meerstad op forse verliezen af.


Remkes en zijn collega-informateur Jacques Tichelaar meldden de gemeenteraad ook nog dat de vorming van het nieuwe stadsbestuur vlot verloopt. Ze verwachten dat het college, bestaande uit PvdA, SP, D66, CDA en VVD, volgende week aan de slag kan.’’, aldus OOGTV.