nieuws

13 apr 2011, 16:04

Jeugdspelers molesteren scheidsrechter

Twee jeugdspelers van voetbalvereniging VAKO uit het Drentse Vries zouden afgelopen weekend een 20-jarige scheidsrechter uit het Groningse Uithuizermeeden hebben gemolesteerd. De KNVB maakte woensdag bekend dat er een tuchtzaak tegen de spelers, die tussen de vijftien en zestien jaar oud zijn, is gestart.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De situatie bij de voetbalwedstrijden tussen VAKO B1 en Annen B1 liep uit de hand nadat de keeper van VAKO een gele kaart kreeg voor commentaar op de leiding. Daarop ging hij de scheidsrechter te lijf, die hem met rood van het veld stuurde. Ook een andere speler werd van het veld gestuurd, nadat hij de scheidsrechter belaagde. De wedstrijd werd gestaakt.

Volgens Pieter Buscher, hoofd wedstrijdzaken bij de KNVB District Noord, is het nog niet helemaal duidelijk wat er is gebeurd. De scheidsrechter zegt te zijn geslagen en geschopt, terwijl de clubleiding van VAKO het erop houdt dat de spelers hem alleen hebben geduwd en uitgescholden. ,,Maar we keuren het gedrag absoluut niet goed”, zegt een woordvoerder van de club.

VAKO besloot de spelers, in afwachting van de tuchtzaak, alvast een lange schorsing op te leggen. Eén van de tieners kreeg een terreinverbod. De scheidsrechter heeft aangifte tegen de jongens gedaan.