nieuws

13 aug 2010, 10:10

Groninger snorfietsers ( 18 en 17) niet snugger

Een jeugdige en dus energieke Groninger viel behoorlijk door de mand toen Stadswachten hem aantroffen op een snorfiets en vroegen of die fiets wel van hem was. Volgens de jongeman was dat inderdaad het geval, maar er was iets dat de Stadswachten achterdochtig maakte.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Stadswachten troffen de 18-jarige aan op de Bedumerweg op een snorfiets. Bij controle bleek dat de snorfiets als gestolen te boek stond. Ook de kentekenplaat op de snorfiets bleek te zijn gestolen. De Stadjer had geen aannemelijk verhaal over de afkomst van de snorfiets. Daarop werd de Groninger aangehouden. 

 En nog eentje

Er was nog een snuggere jongeman die dacht dat hij niet opviel toen hij met een snorfiets met een onschuldige blik in de ogen langs agenten snorde.

In de Kamperfoeliestraat zagen surveillerende agenten gistermiddag namelijk een 17-jarige knaap op een snorfiets rijden. Bij controle bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook bleek de snorbrommer onverzekerd. De snorfiets moest mee naar het politiebureau. De Stadjer kon met twee bekeuringen op zak verder lopen.