nieuws

18 jul 2002, 00:12

Jeugdbende die kantoorpand vernielde opgerold

De politie heeft afgelopen week zeven jeugdige verdachten aangehouden in verband met het plegen van vernielingen in een kantoorgebouw aan de Groenendaal. De jongeren pleegden tientallen vernielingen in het voormalige administratiekantoor van Essent.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het monumentale pand was onlangs verbouwd en kortgeleden opgeleverd als architectenkantoor. In het gebouw werden begin mei tientallen ramen vernield en muren ernstig beschadigd. De schade beloopt in de honderdduizenden euro’s. De daders pleegden in de dagen voor 30 april een inbraak in het monumentale gebouw. Dankzij de uitzending van ‘Opsporing Noord’ in juni kreeg de politie tips over de mogelijke daders. Op grond van het daarop gerichte onderzoek werden de verdachten, variërend van 15 tot 18 jaar en allen afkomstig uit een wijk in de stad, aangehouden.
Ze bezochten meerdere keren het gebouw, waarbij tientallen ramen vernield werden. Vele oude deuren werden ingetrapt, plafonds beschadigd en losgerukt en trapleuningen afgebroken. In elke kamer werden leidingen van de muren gerukt en leuzen met graffiti op de muren gespoten. De glazen kooi van een lift werd totaal in elkaar geslagen en wc potten werden uit de grond getrokken. Een nieuw aangebracht muur werd weer door de daders afgebroken.