nieuws

12 dec 2001, 00:12

Jacht op monstersnoeken Groningen op mislukking uitgelopen

De jacht op ‘monstersnoeken’ in de Hoornse Plas in Groningen is op een teleurstelling uitgelopen. Dat meldt vanmorgen het Groninger Dagblad Stad. De Hoornse Plas bleek tien keer groter dan was aangegeven, wat de jacht er niet makkelijker op maakte.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De oogst op monstersnoeken bleef gisteren beperkt tot één exemplaar. En dat na zes uur vissen. Volgens het artikel in het Groninger Dagblad Stad wijten de vissers hun beroerde vangst aan een communicatiefout. Volgens hen had het Meerschap Paterswolde doorgegeven dat de plas tweeënhalve hectare groot is. Omdat de wateroppervlakte in werkelijkheid tien keer zo groot is, waren de vissers kansloos met een net van 'slechts' honderd meter. Volgens secretaris Wim Veen van het meerschap is de knullige vergissing het gevolg van een kommafout.
De enige 'monstersnoek' - 83 centimeter - werd 's ochtends bij de eerste sleep gevangen.
Ondanks de mislukking van gisteren geeft het meerschap de strijd tegen de monstersnoek niet op. Om recreanten een veilige duik te garanderen, wordt volgend voorjaar zwaar geschut ingezet. Zo wordt er gedacht over het gebruik van een elektrisch schepnet, aldus het dagblad vanmorgen.